Πρόσκληση

Το συνέδριο Ηλεκτρονικής &  Τηλεπικοινωνιών πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 2009 και ξεκίνησε με πρωτοβουλία αποφοίτων μεταπτυχιακών τμημάτων Ηλεκτρονικής &  Τηλεπικοινωνιών (ΠΑΣΜΕΦΗΡ).
Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από μεγάλο αριθμό επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους χώρους και, με παρότρυνση αυτών, τα Εργαστήρια Ηλεκτρονικής του Τμήματος
Φυσικής και Ασύρματης Τηλεπικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβαν την πρώτη διοργάνωση του συνεδρίου στην Πάτρα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο χώρο της Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών να γνωριστούν μεταξύ τους, να παρουσιάσουν το πρόσφατο ερευνητικό τους έργο και να γνωρίσουν και το έργο των συναδέλφων τους.

Ως γνωστόν τα πεδία της Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών θεωρούνται πεδία αιχμής στη σύγχρονη τεχνολογία και προσδιορίζουν καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη των χωρών. Στην Ελλάδα που μπήκε σχετικά αργά στους χώρους αυτούς υπάρχει σήμερα μεγάλος αριθμός επιστημόνων και επαρκής τεχνογνωσία. Σε εκπαιδευτικό επίπεδο τα αντικείμενα Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών καλύπτονται σε κάποιο βαθμό σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο. Σε ερευνητικό επίπεδο η χώρα μας έχει να επιδείξει μεγάλη συνεισφορά επιστημονικών εργασιών από Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα Επιστημονικό  συνέδριο είναι πάντοτε μια ευκαιρία για ανάπτυξη γνωριμιών και δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνεται στην Πάτρα, φιλοδοξεί  να βοηθήσει στην πραγμάτωση των παραπάνω στόχων και να θέσει τα standards για τις μελλοντικές αντίστοιχες διοργανώσεις που θα γίνονται ανά διετία σε διαφορετικές πόλεις.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαθέτει το δυναμικό, τις υποδομές και το κατάλληλο κλίμα που εγγυώνται την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου.  Η Πάτρα αποτελεί ένα θαυμάσιο τόπο για να χαρεί κανείς τις εκτός συνεδριακού χρόνου ώρες του.

Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στην πρώτη διοργάνωση του Συνεδρίου Ηλεκτρονικής &  Τηλεπικοινωνιών και τόσον εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε συνεχώς στη  διάθεσή σας ώστε οι μέρες  του συνεδρίου να είναι γόνιμες για όλους.

Καλώς να έλθετε

Γιάννης Χαριτάντης
Καθηγητής